TORRE DEL VEGUER

EL CELLER


Torre del Veguer és un dels cellers més singulars del món vinícola, situat en un enclavament idíl·lic a Sant Pere de Ribes (Barcelona, ​​DO Penedès). Familiar, de producció artesanal, Torre del Veguer és un mas fortificat del 1359, on elaboren vins de qualitat a partir de les seves vinyes ecològiques. Aspiren a l’excel·lència en tot el procés, des de la vinya a la comercialització. Els vins de Torre del Veguer ja van ser premiats amb la Medalla d’Or a l’Exposició Universal de Barcelona del 1888.

Respectant l’estructura medieval i la reforma efectuada al segle XIX, des de 1995 han incorporat noves i modernes instal·lacions per elaborar els vins seguint les tendències de mercat.

El 1995 varen iniciar aquesta nova etapa del celler, basada en l’elaboració de vins de qualitat a partir de varietats autòctones del Garraf com Xarel.lo i Malvasia, mediterrànies com el Muscat i Garnatxa, i d’altres orígens com Cabernet Sauvignon i Petite Syrah. Les seves vinyes són 100% ecològiques des de 2016 i es troben envoltant el celler amb el Mar Mediterrani com a teló de fons.

Aposten, així mateix,  per una vinya d’alta muntanya, i l’any 2008 varen iniciar un innovador projecte plantant les varietats Riesling i Pinot Noir al Pirineu Català (Bolvir de Cerdanya). Torre del Veguer ha estat pionera en la plantació de vinya a la vall de la Cerdanya i altres cellers estan seguint el seu camí.

També, destacar l’últim projecte de 2016, anomenat “Jeronimus”. Vinifiquen sobre pedra en un dipòsit del 1413 construït i utilitzat pels Monjos Jerònims, que es van establir a Torre del Veguer, i allí elaboraven el seu propi vi. Amb aquesta experiència han recuperat una antiga tradició de la casa i el nou vi els permetrà donar a conèixer el llegat històric de Torre del Veguer.

ELS VINS


 

X&XV

XAREL.LO

Vi equilibrat i fresc, generosament aromàtic i amb un paladar elegant i sedós, procedent d’una selecció de raïms de Xarel·lo , varietat autòctona del Penedès, conreades a la vinya Les Abelles de la finca torre del Veguer

MUSCAT

Delicat i sorprenentment aromàtic vi obtingut de les  vinyes Can Parés, Vinya del Pou, Canal del Foix Mas de les Catalunyes, on es conrea Muscat de Frontignan

RAÏMS DE LA INMORTALITAT – XAREL·LO

Delicat i aromàtic vi obtingut de la Vinya del Pou, on es conrea Muscat de Frontignan.

La seva fermentació en bótes de roure centenari francès dels boscos del centre de França (Allier, Tronçais, Nevers), potencia els característics aromes florals i fruiters, que es conjuguen amb aromes subtilment torrats aportats per la bóta, quedant tots dos perfectament integrats en el vi

RAÏMS DE LA IMMORTALITAT

L’etiqueta d’aquestes ampolles, reprodueix un dibuix del pintor Salvador Dalí, el títol li dóna el nom al vi: Raïms de la Immortalitat.

De la collita del 2000 i seguint amb la filosofia de la màxima qualitat, es van seleccionar 5000 litres de vi procedents de les millors raïms de cabernet sauvignon conreades a la vinya Mas de les Catalunyes de la finca Torre del Veguer a la comarca del Garraf, i de raïms de Pinot Noir de la vinyes de les Planes de Mas Fonoll.

ECLECTIC

Excel·lent vi procedent d’una selecció de raïms de Cabernet Sauvignon, conreades a les vinyes Can Parés, Mas de les Catalunyes i Canal del Foix de la finca Torre del Veguer

MARTA

Elaborat pel mètode tradicional. Criança en ampolla sobre lies a 16 º durant 12 mesos, per potenciar al màxim l’aroma i les característiques de la varietat Muscat. Aclariment i degollament manual. Recomanem servir-lo a uns 6ºC. La seva qualitat serà òptima durant els 24 mesos posteriors al seu degollament.

DULCE VENDIMIA TARDÍA

Vi procedent de raïms sobremadurats de Muscat de Frontignan conreades a la vinya Canal de Foix, que creix sobre sòls calcaris d’estructura franco-calcària, temperats per el suau clima mediterrani a la comarca del Garraf.

Un cop recollida del raïm de Muscat en les dates habituals entre el 15 i 25 d’Agost, es reserven 1000 ceps de la zona mes assolellada per a l’elaboració d’aquest dolç, deixant pansificar el raïm fins a arribar a 20 graus probables de sucre. El most obtingut amb un magnífic aroma a mel i taronja, es transforma en el nostre dolç de verema tardana, que manté la frescor gràcies a la seva adequada acidesa.

 

Tornar