CA / ES

Jóncols Lledoner Roig

Vins Estela - Jóncols Lledoner Roig
Vins Estela - Jóncols Lledoner Roig

Jóncols Lledoner Roig és el fruit de la vinya que es troba a Cala Jóncols, una petita cala a la població de Roses, a l’Alt Empordà. Aquesta vinya és la més petita de Catalunya, amb una plantació de menys d’una hectàrea i amb una producció de tant sols 1300 ampolles d’edició limitada. El tipus de raïm és Lledoner Roig, una varietat autòctona, amb un 2% de Muscat d’Alexandria. El resultat és un vi biodinàmic i ecològic.
El vi es presenta en una ampolla de vidre transparent, amb una càpsula de cera natural de color blanc i un tap d’una varietat de suro català.

Vins Estela - Ampolla Jóncols Lledoner Roig

NOTA DE CATA:
Vista
Color groc palla clar amb rivet daurat; es presenta net i brillant, quasi cristal·lí, amb llàgrima de caiguda ràpida i abundant.
Aroma
Intensitat mitjana alta. Bona complexitat aromàtica; és un vi fi, fresc i elegant. Subtils notes de flor blanca, amb lleugers tocs cítrics que fan pensar en la pell de mandarina. Punt de mel de flors i albercocs secs.
Sabor
Punt d’acidesa que provoca salivació, amb l’alcohol molt ben integrat. És un vi ben equilibrat i ampli, amb un pas de boca recte i franc i una persistència llarga i agradable.

Vins Estela - Càpsula blanca Jóncols Lledoner Roig